page_banner

warta

China sejatine minangka peradaban kuno sing pisanan nggunakake tanduran aromatik kanggo njaga kesehatan. Tanduran digunakake ing jaman kuna, nggunakake ciri tanduran kanggo nambani penyakit, lan ngobong menyan kanggo nggawe harmoni lan keseimbangan fisik lan mental. .

Keajaiban alam wis menehi kita sumber urip sing terus-terusan, lan uga minangka peparinge alam kanggo manungsa, supaya kita bisa tansah nikmati macem-macem bandha sing diwenehake, lan lenga atsiri tanduran minangka salah sawijining. Sejarah panggunaan minyak atsiri manungsa sajrone sejarah peradaban manungsa, lan asal-usul sing sejatine angel diverifikasi. Miturut cathetan sejarah, dhokter Arab nggunakake distilasi kanggo ngekstrak sari kembang, sing wis digawe lenga atsiri nganti jaman Yunani kuno. Bisa dideleng manawa buku-buku medis ing wektu kasebut nyathet akeh panggunaan praktis minyak atsiri, sanajan ing Mesir kuno sadurunge 5000 SM. Sawijining imam agung ngiseni mayit nganggo rempah-rempah resin kanggo nggawe mumi. Sampeyan bisa mbayangno carane larang regane minyak atsiri ing wektu kasebut.

Ing pirang-pirang agama utawa suku bangsa, ora preduli upacara utawa perayaan apa wae, macem-macem rempah-rempah sing diekstrak saka tanduran tansah digunakake kanggo nambah kesucian upacara kasebut. Kita isa sinau saka pirang-pirang mitos utawa crita Alkitab. Bisa ditemokake ing cathetan.

Ing abad kaping 13, Sekolah Kedokteran Bologna sing misuwur ing Italia nemokake obat anestesi sing digawe saka macem-macem minyak atsiri, sing akeh digunakake ing operasi bedhah. Hugo, sing nemokke resep iki, ngandika uga wis saka Bologna School of Medicine. Sing Ngadek ake.

Ing abad kaping limalas, Verminis nyipta "banyu sing apik banget", banjur keponakane nggawe "Fanari Cologne" sing misuwur. Cologne jinis iki wis kabukten duwe efek disinfeksi, lan cologne iki uga Digawe nganggo minyak atsiri tanduran kembang.

Ing Prancis ing abad kaping 16, sawetara wong wis biasa nganggo sarung tangan rempah-rempah sing ngemot lavender lan macem-macem jamu lokal. Akibaté, sing nganggo sarung tangan rempah-rempah luwih tahan kanggo sawetara penyakit epidemi ing wektu iku. Akeh pengusaha wiwit dadi spesialis. Produksi minyak atsiri kanggo wewangian. Minyak atsiri jinis iki uga mbantu wong Yunani nglawan epidemi. Wiwit kuwi, aromaterapi sing dipusatake ing minyak atsiri wis narik perhatian akeh sarjana lan wiwit nyebar menyang macem-macem papan. Utamane ing taun-taun pungkasan, aromaterapi saya mundhak. Njaluk manungsa waé saka donya.

Dina iki, lenga atsiri wis akeh digunakake ing kabeh aspek. Pusat produksi utama minyak atsiri ing donya yaiku kutha Grasse kuna cedhak Riviera Prancis. Mula, saliyane anggur, Prancis uga bisa dianggep minangka tanah suci minyak atsiri saiki.


Wektu kirim: Sep-22-2020